Hoppa till huvudinnehåll
Handla online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Marmormosaik som en oas av välbefinnande


Marmor mosaik natursten kakel

Marmor som en naturprodukt inspirerar: Naturstenar som finns över hela världen bearbetar denna natursten, som ofta är flera miljoner år gammal, till halvfabrikat eller färdiga produkter, vilket avslöjar dess omisskännliga karaktär i färg och struktur. Mosaikplattor, naturstenplattor och marmormosaik upplever för närvarande sin renässans som utsökta möbler för inomhus- och utomhusområden - en internationell trend med en etablerad tradition som fascinerar fler och fler privata älskare förutom arkitekter och konstentusiaster. På Mosafil hittar du också prover så att du kan prova marmormosaiker på plats i dina egna rum och med befintliga ljusförhållanden.


Traditionell marmormosaik

Badrummet som en oas av välbefinnande återupptäcker marmormosaiken som påminner om gamla badritualer - och baseras inte minst på den rikedom av arabisk tillverkningskonst och kulturtraditioner i Italien och Grekland som är tusentals år gamla. Marmormosaik (Latin Musaicum) presenterar sig som ett dekorativt motivarrangemang av olika färgade stenar. De äldsta mosaikplattorna kommer från Mesopotamien, området i dagens Irak, från perioden 3000 till 2500 f.Kr. - Tekniker som hittade in i många andra kulturer därifrån. Grekland, å andra sidan, upptäckte nya tekniker för mångfärgade marmormosaiker för sig själva, för att skapa golvmosaik, väggmosaik och pelare mycket snart. I Romarriket var golv- och väggdekorationer med mosaikplattor reserverade för rika medborgare, ända upp till rum som helt och hållet byggdes av mosaikplattor. Kända mosaiker? Alexandermosaiken i Pompeji, som visar slaget vid Issus, eller kyrkomosaiker i Ravenna, Italien. Många gamla platser, från Antiochia (Turkiet) till Libanon till Dougga i Tunisien imponerar med sin mängd mosaikplattor.

Otaliga tillämpningsområden ...

Romerska villor, gamla palats - otänkbart utan de naturliga färgnyanserna hos ädla mosaikplattor, som som individuella designelement kännetecknar en odlad atmosfär. Oavsett om det är en väggmosaik, golvbeläggning, i vardagsrummet, köket eller badrummet: Alternativen för att använda dessa naturstenplattor är olika. Kombinera till exempel storformat mosaikplattor i badrummet med ett effektivt utseende, eftersom naturstenplattor särskilt formar känslan av rymd genom estetiken i deras rymliga designelement. Blir du uttråkad av den befintliga kakelbilden? Dags att lossa det med accenter med marmormosaik. Border eller mindre naturstenplattor ger en personlig touch. Dessutom harmoniserar marmormosaik med stengods, keramik och andra marmorelement, särskilt i poolområdet eller i hälsofaciliteter baserade på modellen av romerska termalbad.

... och kreativa designalternativ

Marmor mosaik - vad är det egentligen? Marmor skapas under påverkan av högt tryck och vissa idealiska temperaturer. Individuella mosaikplattor som omisskännliga engångsgenomgångar är oslagbart autentiska, eftersom de består av levande element av delad marmor. Själva naturstenmaterialet - slipat, tumlat och polerat - imponerar med sina unika ytstrukturer och naturliga färger. Ojämnheter eller avskalningar är uttryckligen önskvärda. Naturstenplattor med antikt utseende visar skillnader i teckning, färg, struktur eller vener, så att avvikelser inte är någon anledning att klaga.

Vilka naturstenar finns tillgängliga?
Naturmarmormosaik finns till exempel som marmormosaikpinnar, hela mosaikbilder eller naturstenplattor för golv och väggar - beroende på om du vill ange snygga accenter med antika eller aktuella motiv, porträtt, vapensköld eller reliefbilder tillverkad av naturstenplattor. Naturstenplattor inspirerar: Varför inte använda färgade mosaikremsor, rosetter eller inlägg baserade på medeltida modeller i kombination med större plattor? Och beroende på ytstrukturen är mosaikplattor idealiska för att kombinera med glasmosaiker eller, färgglada till diskret lekfulla, med granit, sandsten, skiffer eller kvartsit.


Marmormosaik - vacker och praktisk på samma gång

Ovanliga produkter som mosaikplattor förverkligar mångsidiga designidéer eftersom de finns i varianter som kvadratisk form, som en trasig mosaik eller som en komplett marmormosaikuppsättning. Förlimmad marmormosaik anordnad på ett nät som mosaikplattor innebär enkel läggning, i motsats till arbete med lösa, individuellt fogade stenar. Kan du kakla? Då kan du också skapa en marmormosaik. Designa dina egna mönster? Inga problem - nätet på naturstenplattorna kan enkelt skäras i storlek och kombineras för att skapa dina egna mönster som stämningen tar dig.
En annan praktisk fördel med mosaikplattor: kurvor, skarpa hörn och övergångar implementeras sömlöst, rent och individuellt överallt, på pelare, i badrummet, i bastun, och det utan att beakta rät vinkel. Kakla helt enkelt mindre nischer med liten mosaik. Dessutom garanterar dessa naturstenplattor naturligt halkmotstånd genom många golvfogar och därmed säkerhetsfot, så att familjepoolar inte blir till våta rutschbanor. Men låt dessa syrakänsliga naturstenplattor få rätt vård, för som äkta kalkmarmormosaik, som knappast tål vax och oljor, kräver ett neutralt rengöringsmedel.

Mosaikplattor: service är högsta prioritet

Kvalitet är en skyldighet för oss. I vår webbutik hittar du ett brett urval av högkvalitativa mosaikplattor av första sorten. Eftersom vi köper naturstenplattor direkt via ett globalt tillverkarnätverk, är vi glada att alltid kunna erbjuda dig naturstenplattor till ett rimligt pris-prestanda-förhållande och i utmärkt hantverk, inklusive korta leveranstider.
Besök vårt kompletta sortiment av mosaikplattor och dra nytta av vår mångåriga erfarenhet av beräkning av marmormosaik och naturstenplattor. Har du några frågor om mosaikplattor? Kundförfrågningar är vårt program, eftersom vårt urval av naturstenplattor i specialhandelskvalitet vill erbjuda mer än bara standardprodukter. Vi stöder dig inte bara med expertis och personlig rådgivning, vi vill inspirera dig! För med marmormosaik finns det inga gränser för din kreativitet. Mosaikplattor är ett idealiskt material för att uppnå maximal effekt med minimal ansträngning.

Upplev Medelhavets skönhet och tidlösa elegans av Mosafil marmormosaik - i alla vardagsrum.