Hoppa till huvudinnehåll
Handla online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Glasmosaik den äldsta färdigheten

Mosafil glasmosaik

är lämpligt för inomhus- och utomhusområden som badrum, toaletter, kök, simbassänger eller hälsoavdelningar. På Mosafil hittar du prover så att du kan prova glasmosaik på plats i dina egna rum och med befintliga ljusförhållanden. Tack vare det speciella materialet kommer lysande färger till sin rätt med vår glasmosaik tack vare den individuella brytningen av ljus. Precis på trend erbjuder Mosafil ett mycket stort utbud av dekorationsalternativ som ramar, fyrkantiga och runda glasmosaiker och väggplattor. Vanliga färger samt glansig eller matt glasmosaik förfinar varje rum. Ibland återvunnet, tumlat, matt, glansigt eller strukturerat - vår glasmosaik är bara vacker!


Glasmosaiker erbjuder en mängd olika designalternativ.

Har du en mycket specifik uppfattning om färg, design och form som du ännu inte har hittat i Mosafil -butiken?
Inga problem - från en orderkvantitet på 48 m² bestämmer du materialet och designar själv! Vi tillverkar individuella mosaiker åt dig enligt dina specifikationer. På grund av transparensen på grund av materialet verkar rum som läggs med glasmosaik mer rymliga och ljusutgången är större. Transparenta glasmosaiker är särskilt lämpliga för LED -belysning, ibland som kant eller kakel för direkt eller indirekt belysning av väggar och golv i hela interiören, till exempel i duschen, köket eller korridoren. Visuellt ett iögonfallande och mångsidigt designmässigt kräver glasmosaikplattor expertinstallation på grund av det speciella materialet för att inte uppleva några överraskningar vid skärning och injektering.
På grund av ytan är endast neutrala rengöringsmedel utan tillsats av syror, oljor eller vax lämpliga för rengöring. Undvik skarpa, grova, spetsiga och hårt rengörande föremål som svampar, skrubber eller borstar, eftersom glasytan annars skadas permanent eller är tråkig.

Glasmosaik - förmodligen den mest individuella och äldsta färdigheten!

Glasmosaik, eller mosaik i allmänhet, är en genre av måleriteknik som är känd sedan antiken. Genom att sammanfoga och kombinera olika formade eller olika färgade komponenter (vanligtvis sten- eller glasbitar men även papper och olika tyger) skapas vanliga mönster eller bilder. Du har säkert redan beundrat de färgstarka och enorma kyrkliga högtiderna i din hemstad (?) Eftersom dessa fönster är ett utmärkt exempel på skicklig glasmosaik. Ett stort antal färgade glasbitar eller kakel används, som är baserade på ett visst schema av respektive konstnär att sättas ihop för att skapa imponerande bilder.

Bad-Fliesen


Badrumsdekoration med dekor väggplattor

Tillverkning av glasmosaik kan förmodligen betraktas som människans första rent konstnärliga verksamhet. Förmodligen är det hittills äldsta beprövade mosaikområdet från Homo erectus, som tydligen pressade stenar och ben utanför området i fördjupningen av ett cirkulärt torg med en diameter på cirka 9 m. Detta trottoarliknande område hittades för cirka 400 000 år sedan. Under åren 2500 till 3000 f.Kr. De första byggnaderna dekorerades med glasmosaik av kakel. Glasmosaiken var särskilt populär i antikens Grekland och användes främst för att försköna golv, väggar, tak och naturligtvis fönster i viktiga byggnader. Faraoerna i det tidiga Egypten uppskattade också mönstren gjorda av färgglada kakel. Glasmosaiken användes inte av egyptierna på samma sätt som grekerna, men de lyckades också dekorera många palats och pyramider med de färgglada plattorna. I det gamla Egypten fanns glasmosaiken ofta på vardagliga föremål som vaser, bord, möbler och särskilt tallrikar. Under åren 100 till 300 e.Kr. glasmosaiken revolutionerades i Romarriket. Efter att romarna hade kopierat konsten att lägga kakel från grekerna började de skapa de största konstverken från glasmosaik hittills och lägga ut de mest komplexa mönstren ur brickorna. Det var också romarna som byggde en stor del av våra kyrkor, katedraler och andra magnifika byggnader och som ett resultat också ansvarar för fönstren prydda med glasmosaik.

Än idag kan de färgglada plattorna fortfarande fascinera konstnärer. Charles Crodel, Konrad Honold, Helmuth Uhrig, Peter Recker och Antoni Gaudí t.ex. för att presentera dig för några av de stora mosaikartisterna i vår tid. Om plattorna som dessa konstnärer kombinerat till unika mönster förmodligen är ovärderliga, finns det idag glasmosaik för alla i specialbutiker till måttliga priser. Vägg- eller golvbeläggningar av kakel, eftersom de ofta används för badrumsfoder, är bland de vanligaste användningarna av mosaik idag. Ytorna, som består av många mestadels mycket små plattor, tillverkas industriellt och har därför inte samma individualitet som en handgjord glasmosaik, men de kan också få ett rum att se särskilt bekvämt och ädelt ut. Ofta kan du också se parker eller palats trädgårdar som är anlagda i ett visst mönster, så att man också kan tala om en mosaik här.

Du har säkert redan hört att en sådan glasmosaik också kan utformas och anpassas mycket enkelt själv. Du kan få allt du behöver för detta, de enskilda plattorna, ett lämpligt underlag, det nödvändiga limet och andra krav, antingen i specialbutiker som är specialiserade på glasmosaik, på Internet eller, med lite tur, i en hantverksbutik nära dig . Ett stort urval av kakel är särskilt viktigt för din egen glasmosaik, så att du kan låta din kreativitet gå fri. Du kan få kakel i en mängd olika storlekar, i alla tänkbara färger och, beroende på dina krav, med en grov eller slät yta på Internet eller i en lämplig specialistbutik. När du har hittat rätt kakel ställer du en fråga om att välja rätt typ av infästning. Du kan fixa plattorna med murbruk, silikon, tvådelade lim, kakellim och många andra sätt. Typen av fastsättning av dina kakel beror på underlaget och önskad styrka för din glasmosaik . Det är lämpligt att konsultera en specialist i detta avseende eller få ytterligare information på Internet. Nu när du har informerat dig själv om alla steg och har samlat allt material, står ingenting i vägen för din kreativitet. Du kan nu kombinera de färgade plattorna till komplexa mönster till ditt hjärtas innehåll eller designa en grafik som, beroende på de valda färgerna, kan verka tidlöst elegant, religiöst kulturell eller ädel och graciös. Du kan också fritt välja objektet, rummet, väggen eller vad du vill dekorera. På grund av sin mångfald av färger och det faktum att en glasmosaik kan anpassas individuellt, är den lämplig för många applikationer, till exempel för hantverk, som kant eller för att designa hela badrum.

Om du gillar pussel kan glasmosaik snart också vara en av dina permanenta hobbyer. Det är nästan detsamma, trots allt.