Hoppa till huvudinnehåll

Keramiska plattor för varje rum

Idag täcker termen keramik produkter gjorda av lera, stengods, porslinstengods och andra mineralmaterial som kommer ut på marknaden med färdiga ytor. Det betyder att majoriteten av golv- och väggplattorna som vanligtvis finns i detaljhandeln är keramik. Keramiska plattor är redan kända sedan urminnes tider. Dessa kakel kännetecknas av sina dekorativa ytor med en mängd olika färger och mönster.


Keramiska plattor för varje rum

Keramiska plattor, särskilt porslinsstenar, används i vardagsrum som badrum, kök eller korridorer, där fuktbeständiga vägg- och golvbeläggningar är efterfrågade. Keramiska plattor är också efterfrågade för vardagsrum, vinterträdgårdar, trappor och utomhusområden. Olika format och mönster erbjuds från små plattor till stora plattor. Keramiska mosaikplattor, keramiska plattor i trädesign, retro keramiska plattor eller keramiska plattor i natursten design, men också keramiska plattor bilder är mycket populära. Modern teknik säkerställer mycket hållbara ytor på keramiska plattor och permanent färgning med konstant färgglans. Urvalet av keramiska plattor är stort. Faktum är att ett helt hus kan utformas med olika väggplattor och golvplattor, inklusive trappan, terrassen och balkongen. Moderna keramiska plattor kan bearbetas och läggas mycket bra. Du hittar lämpliga keramiska plattor för områden med olika belastningar, till exempel även för kommersiella byggnader eller garaget.


Rätt val för keramiska plattor

Det är viktigt att göra rätt val av keramiska plattor för varje rum eller utomhusområde. De olika användningsklasserna hjälper dig med detta. Belastningen på ytorna kännetecknas av nötningsklassen. Klass 1 till 2 identifierar endast väggplattor, nötningsklass 3 står för golvplattor som är lämpliga för barfota områden som badrummet, och klass 4 är lämplig för höga krav. Halkmotståndet är mycket viktigt för keramiska golvplattor. Halkmotståndet för golvplattor bör vara märkt minst med R10, eller bättre från R11. Om du vill kombinera olika dekorativa keramiska plattor i rummet, se till att de har samma format och tjocklek samt samma nötnings- och halkskyddsklass. Keramiska vägg- och golvplattor är också bra för inomhusluft och hygien. Keramiska plattor förorenar inte rumsluften, är för allergiker och lätta att ta hand om. Om lederna stängs med mögelresistent fogmassa kan svampar och allergiska ämnen knappast sätta sig i.