Hoppa till huvudinnehåll

Skifferplattor


Vad är skifferplattor?

Många äldre medborgare borde fortfarande känna till skiffer, eftersom det fortfarande fanns paneler av denna natursten. Höga repor var nästan dagens ordning, liksom en klang när brädan gick sönder på golvet. Skifferbildningen tog miljoner år och det finns hela landskap som är uppkallade efter dem.

Skifferplattor är ett mångsidigt material

På olika områden kan man bara se på det se att det är ett område med mycket skiffer. Detta inkluderar också Thüringen, där skifferplattorna inte bara användes för inredningen. Snarare var tak fortfarande täckta med denna natursten eller husväggarna gjordes väderbeständiga med den. Det är just denna mångfald som kännetecknar skifferplattor, särskilt eftersom de är lätta att lägga. Den unika kornen kännetecknar också skifferplattor, även om denna natursten tål mycket.
Dess mestadels svarta eller brunaktiga färg ger varje rum något mysigt. Speciellt i rum med stora fönster ser skifferplattor bra ut tack vare sitt varma utseende. Men badrum eller kök kan också vara elegant utformade med denna unika natursten. En sak skiljer skiffer till denna dag, det är lätt att lägga. Kornet betonar dess unika, eftersom det är det som gör det så speciellt. Naturen tog lång tid att göra detta, och det finns till och med skiffer i Indien.

Avlånga korn eller med fläckar

Så här ser skifferplattorna ut, eftersom de naturliga standardinställningarna används här. Eftersom skiffer kan bearbetas snabbt och enkelt, vilket har gjort det så populärt under lång tid. Skifferplattor gör varje rum speciellt, bara på grund av säden. En natursten som kan mer än att bara vara ett bord. Skifferplattor lägger till mys och värme i alla rum. Samtidigt är denna sten lätt att rengöra, vilket studenter redan har märkt tidigare. Naturstenplattor av skiffer har varit en av de mest populära golvplattorna i flera år, eftersom de harmoniserar mycket bra med arkitekturen i både gamla och nya byggnader och går också mycket bra med stora fönsterfronter. För visuell njutning övertygar skiffergolvplattorna också med sina praktiska egenskaper, de är mycket robusta, lätta att lägga och kan också läggas i stressade rum utan problem.

Naturstenplattor av skiffer finns i olika färger

Skiffergolvplattor var reserverade för utomhusområden tidigare år, de låg främst på stigar, trädgårdsterrasser eller på husväggar och pelare, men idag har de hittat in i vardagsrum. Fler och fler väljer skiffergolv. Skifferns naturlighet ger varje rum en speciell känsla, oavsett om det är i vardagsrummet, förrummet eller badrummet. Beroende på ursprungsland varierar färgerna på naturstenplattorna från antracit, brasiliansk skiffer, grå för jaddisk skiffer till grön för Jade -skiffer. Golvplattor finns också i brunt, till exempel Burgund skiffer och djupt svart, som Porto skiffer.

Naturstenplattor av skiffer har olika ytstrukturer

Det finns också skillnader i naturstenens plattor. Golvplattor i skifferdesign kan borstas, slipas eller läggas med en grov yta. Den avgörande faktorn är planerad användning av skiffergolvplattorna. Naturstenplattor av skiffer med grov yta ger golv ett naturligt rustikt utseende.Denna typ av golvplattor används ofta för kommersiella ändamål, till exempel för restauranger, barer eller kaféer. Borstad golvplattor har, trots sin släthet, den typiska skifferkaraktären, perfekt för golv och väggar i vardagsrum. Naturstenplattor av skiffer har, förutom sina optiska egenskaper, speciella egenskaper när det gäller värmelagring. Av denna anledning är golvplattor av denna typ också mycket lämpliga för golvvärme. De gamla romarna visste redan detta, och de förlitade sig på naturstenplattor av skiffer. Värmeledningsförmågan är 20 gånger högre än trä, och golvplattorna rör sig också i rymden när de utsätts för värme. I uteserveringen gör naturstenstenar av skiffer sina frostbeständighet, de är också halkfria och därför mycket väl lämpade som poolomgivningar

Golvplattor är lätta att rengöra och underhålla

Vid rengöring är polerade naturstenplattor enkla och praktiska att använda, det är bäst att bara använda vatten. Använd inte under några omständigheter sura rengöringsmedel, eftersom syran skulle attackera naturstenplattorna och ytan. Skiffer är naturligt vattenavvisande, vilket ökar med åren. Naturligtvis blir golvplattor av skiffer också lite tråkiga med åren. I det här fallet hjälper rengöring av naturstenplattorna med efterföljande oljning och golvplattorna lyser som nya igen. Naturstenplattor av skiffer är ett naturligt golvbeläggning som ser tidlöst ut och därför ger nöje länge.