Hoppa till huvudinnehåll

Yttervägg hörnprofil kantig

Profiler för en ren finish

Denna högkvalitativa ytprofil krävs för yttre vägghörn på dina kakelbeläggningar. När den väl är monterad ger slutprofilen dig ett optimalt kantskydd. Den synliga ytan på en kakelprofil bildar ett yttre hörn av kakelbeläggningarna och förskönar det också i ditt rum. Tack vare de integrerade fogstängerna i en kakelprofil ges den definierade fogkammaren och detta behöver inte vara särskilt märkt. Denna fördel sparar tid vid montering av en efterbehandlingsprofil och undviker fel och orenhet. Profilerna finns i många olika färger, material och ytor. En mosaikprofil, som har en extra dekorativ funktion, är också tänkbar. En mosaikprofil eller kakelprofil skapar en kontrast till den kakel som bearbetas i ditt hem. Tack vare det stora utbudet (till exempel aluminium, färgad PVC, mässing, rostfritt stål) kan färgen på ändprofilen matchas med färgen på kakel och fogar och på så sätt skapa ett vackert ytterväggshörn. Den dekorativa effekten av en mosaikprofil kompletteras med det optimala skyddet mot skador på ytterväggshörnet i kantområdet. Ändprofilen finns även i rostfritt stål. Rostfritt stål är slitstarkt och används därför också som dekorativ insats i golvytan, golvlisten eller trappnos. Gjutna delar tillverkade av olika material, ändlock och kopplingar finns för optimal och elegant anslutning av en kakelprofil eller en mosaikprofil på inre och yttre hörn.

Slutprofilen måste väljas enligt den specifika kakelhöjden i rummet

När du har hittat en lämplig plats använder du en tandspackel för att applicera kakellimet du köpte i järnaffären på den plats där det yttre vägghörnet senare kommer att placeras. Innan ytterväggshörnet fästs måste alla förberedande arbeten slutföras. Alla kakel på en vägg måste vara limmade och ordentligt fastsatta, kakellimet appliceras på hörnet av väggen efter detta steg. Mosaikprofilen pressas in i självhäftande bräda och justeras så snabbt som möjligt. Efter inriktningen fylls det perforerade fästbenet med kakellim. Slutligen fylls den enda öppna profilkammaren med kakellim. Efter detta steg pressas brickan ordentligt på plats. Inriktningen ska göras så att den övre kanten av mosaikprofilen ligger i linje med brickan. Det är viktigt att notera att känsliga ytor endast bearbetas med material och verktyg som inte orsakar skada eller skada. All smuts som orsakas av murbruk och kakellim måste avlägsnas omedelbart, annars kommer fula rester att finnas kvar. Väggens yttre hörn ska snabbt torkas med en fuktig trasa efter att en ändprofil har fästs.

Slutprofilen kräver inget särskilt underhåll eller skötsel

Inga slipande rengöringsmedel får användas på de känsliga ytorna i ytterväggens hörn. Skador på det övre lagret kan enkelt repareras genom att måla över det. Rostfritt stål kan återfå en blank yta genom att behandla den med enkla kemikalier. Ytor av rostfritt stål som utsätts för mycket fukt måste rengöras regelbundet med ett milt tvättmedel. Periodisk rengöring bibehåller ett rent utseende, minskar risken för korrosion och förlänger hållbarheten. Alla rengöringsmedel som används på en mosaikprofil eller kakelprofil måste vara fria från frätande saltsyra. Kontakt med metaller som kommersiellt tillgängligt stål bör undvikas eftersom detta skulle leda till främmande rost. detta kan leda till främmande rost. Det gäller även verktyg från hushållet. Installation av plattor rekommenderas, eftersom de är mycket bekanta med systemet och fel i installationen är sällsynta.