Hoppa till huvudinnehåll

Vardagsrumsplattor

Living space brickorPlattor för bostadsutrymme

Knappt någon annan beläggning för väggar och golv erbjuder större utrymme för implementering av kreativa idéer än högkvalitativa bostadsytor. De finns i en mängd olika utföranden och kan återge utseendet på ädelstenar, terrakotta eller attraktiva träslag. Golvplattor är hårda, oförstörbara och lätta att ta hand om, liksom väggplattor. Vardagsrumsplattor kan också användas som mosaikplattor och vara den perfekta lösningen i varje rum. De kan kombineras och finns i otaliga format och färger. Vardagsrumsplattor skapar en mysig atmosfär i ditt hem.

Vardagsrumsplattor av natursten

Boendeplattor finns till exempel från natursten. Som golvplattor är de för dina fötter, medan väggplattor skapar en harmonisk atmosfär. Moderna vardagsrumsplattor av natursten har enfärgade strukturer med naturliga korn eller individuella korn. Mosaikplattor av natursten ger också en imponerande bild. Basaltgolv finns i många färger och matchar den klassiska livsstilen. Väggplattor gjorda av skiffer i svart eller antracit betonar ditt urbana förhållningssätt till livet.

Väggplattor och golvplattor i träutseende

På grund av moderna tillverkningsprocesser kan ytstrukturerna på vardagsrumsplattor ha strukturen och känslan av riktigt trä. Nästan alla levande idéer kan förverkligas med dessa plattor. Golvplattor och väggplattor kan lysa i rosenträ -utseende eller återge varma ytbilder. Med mosaikplattor ger du utseendet en unik touch. Stora format, naturstenoptik eller strukturerade ytor är möjliga med plattor i vardagsrum. I vardagsrummet i synnerhet skapar golvplattor och väggplattor med naturstenlook en hemtrevlig atmosfär som har en positiv effekt på känslan av rymd.

BarnrumskakelKakel för vardagsrum


Vardagsrumsplattor - vad är de lämpliga för?

Parkett och co. Passar inte som golvbeläggning överallt. I det här fallet är vardagsrumsplattor och mosaikplattor det rätta valet, eftersom de är krävande, men de förskönar varje rum. Vardagsrumsplattor finns i många färger och former. Deras format kan sträcka sig från små mosaikplattor till smala liggande format till stora mönster. Utbudet av kakel innebär att du kan utrusta hela lägenheten eller huset med dig. Öppna kök, sovrum, entréer eller en konsekvent golvdesign i hela huset är inte ovanligt. Mosaikplattor har till exempel ett särskilt charmigt och inbjudande utseende. Liksom inget annat material gör det möjligt att sätta upp en enhetlig och attraktiv golv- och väggbeklädnad.

Olika designalternativ för insida och utsida

Väggplattor i stort format tillåter en mycket homogen design av ytorna inuti och utsidan. De förmedlar en generös bredd och kan, om så önskas, också förses med ett subtilt gemensamt galler så att de förmedlar en lugn atmosfär. Rektangulära väggplattor, som också kallas barformat, blir också alltmer populära eftersom de ger dynamik och tydlighet i dina egna fyra väggar. Många nya läggningsmönster säkerställer att lägenheten kan utformas på ett varierat sätt och är vänligare och mer inbjudande. Extremer är mycket populära med sådana plattor. De är antingen särskilt stora och smala eller å andra sidan särskilt små. Landskapsformat är också en av de tekniker som många föredrar. Dessa kan läggas vertikalt eller horisontellt och ändra rummets proportioner. Ett lågt tak ser till exempel högre ut när kakel läggs vertikalt.