Hoppa till huvudinnehåll

Väggplattor kan användas på olika sätt

Väggplattor i privata och kommersiella utrymmenI badrum och kök, i väntrum vid läkaren eller i stora kök och matsalar, liksom inom industrin, har väggplattor länge etablerat sig som en av de mest populära väggbeklädnaderna. Det är inte förvånande när du överväger de många fördelarna med kakel och fokuserar på deras stabilitet och enkel rengöring. Väggplattor är den optimala lösningen i rum där väggbeklädnad av papper inte är tillräcklig för de hygieniska kraven och snabbt skulle bli smutsig, i fuktiga rum och i rum med stort fokus på maximal renlighet. De stöter bort vatten, håller fukt från väggarna och finns i en mängd olika utföranden, färger, storlekar och material. Plattor är gjorda av natursten eller glaserad lera, keramik och annat väder- och vattenbeständigt material, vilket gör dem till det primära beslutet som väggplattor i fuktiga rum eller i rum med särskilda rengöringskrav. Inom industrin finns kakel på väggen väldigt ofta i tillverkningsområdet, liksom i sanitära områden. I kök eller restauranger, i matsalar och kaféer säkerställer väggplattor önskad renlighet och fungerar också som stänkskydd. Stänk på väggen ovanför spisen är oundvikliga, så att väggplattor minskar kostnaden för renovering och det är mycket enkelt att rengöra plattorna med en våt trasa om de är smutsiga, vilket säkerställer en vägg med plattor för hållbarhet och visuell estetik.

Fördelar med kakel på väggarna

Knappast någon väggbeklädnad är lika populär och lika mångsidig som kakel. Väggplattor av natursten kan vara av mycket hög kvalitet för en utsökt och sofistikerad atmosfär. Glaserade keramiska plattor är idealiska för normal användning och finns i många utföranden och versioner. Väggplattor behöver inte väljas främst i standardformatet och i den vanliga enhetsstorleken. Det finns en mängd olika väggplattor som är lämpliga, till exempel med trasiga kanter eller för en design i mosaik och gör att exklusiva bilder och former kan föras till väggen. Plattor bearbetas med ett speciellt lim för väggplattor och injekteras sedan. Fogfri bearbetning är endast lämplig för speciella plattor, där de extremt raka och enhetliga kanterna läggs direkt bredvid varandra i en avrundad form. Fogmassan mellan väggplattorna minskar inte motståndskraften mot vatten och smuts, eftersom föreningen mellan plattorna kan tvättas bort utan problem och är lätt att rengöra. För ett attraktivt och modernt utseende kan du välja injekteringsbruk för väggplattor i en annan färg än själva plattorna och därmed sätta en dekorativ accent. I den privata sektorn används kakel huvudsakligen som väggplattor i badrummet, eller som kakelspegel i köket ovanför diskbänken och spisen. Väggplattor placeras vanligtvis bara halvvägs upp på väggarna, så att deras positiva egenskaper i stänkskydd används, men det finns fortfarande utrymme kvar för att designa väggarna med tapeter eller gips. Plattor är lätta att arbeta med, kanterna kan brytas med en kakelskärare och bearbetas i önskad storlek. Många kakel har speciella distanser för kanter och hörn så att du inte ens behöver använda en kakelskärare när du lägger väggplattor.

Användningsområden för väggplattor

Överallt där smuts och fukt kan lämna synliga spår på väggarna är väggbeklädnad med kakel en fördel. Den praktiska nyttan är resultatet av det lättstädade materialet, liksom möjligheten att skapa väggbeklädnad som är permanent attraktiv. Även om tapeter gulnar över tiden och måste bytas ut efter några år, är kakel kända för sin hållbarhet och livslängd, liksom den enkla färgedesignen och moderniseringen med färg för väggplattor. Denna praxis används vanligtvis endast för glasade keramiska plattor, men inte för väggplattor av natursten. På grund av olika material och mönster kan väggplattor hittas för olika krav och alla områden i hemmet och företagen där särskilt skydd av väggen med kakel är nödvändigt och garanterar exakt och hygienisk rengöring. Kakel har etablerat sig inte bara i privata badrum och kök, i hushållsrum eller i korridoren, utan också inom industri och handel. Stora kök eller kök på restauranger, kaféer och snackbarer kan hållas hygieniskt rena med väggplattor och rengöras dagligen med desinfektionsmedel och vatten. I väntrum och trapphus samt i trappor och ofta besökta passager är väggplattor chansen till renlighet och estetiskt tilltalande väggar. Så att harmonisk värme och en trevlig stil flyttar in och väggbeklädnaden med kakel inte framstår som steril och kall kan väggplattor i olika färger väljas och föredras med mycket olika ytdesigner. Knappast någon väggbeklädnad är lika mångsidig som kakel, som är monokroma och fläckiga, i fashionabla färger och naturliga toner, i ljus och mörk, samt väggplattor av natursten och kakel i en keramisk kopia med en glasad yta.

Optiska och praktiska detaljer i väggbeklädnad

Väggplattor säkerställer visuellt ett rent utseende och visar betraktaren att hygien och exakt rengöring uppmärksammas. Särskilt rättade plattor används mycket ofta i väggytan och är särskilt enkla att bearbeta. Rektifierade väggplattor är mönster vars kanter har standardiserats och bearbetats enhetligt i 90 ° vinkel efter bränningsprocessen. För badrum och kök, men också för kommersiella utrymmen med kakel, är rättade plattor fördelaktiga och kan utformas med enhetliga, raka och praktiska skarvar. Icke-rättade väggplattor finns främst inom området naturstenplattor. Eftersom ett naturligt utseende är att föredra för väggplattorna uppskattar kunderna de icke-rättade väggplattorna och klarar sig inte med raka och enhetliga skarvar. Att lägga kakel själv och designa väggarna är lättare för gör-det-själv-själv, han hänvisar till rättade plattor och använder kakelkors som distanser för att senare göra raka och enhetliga skarvar mellan väggplattorna. Den praktiska användningen av kakel kan inte avfärdas utan vidare, och förutom den fritt valbara designen som erbjuds i en stor portfölj, erbjuder den möjlighet att få rena och visuellt tilltalande väggar. När du använder väggplattor i köket är glasfärgade keramiska plattor, som är färgfasta och tack vare sin yta, särskilt vattentäta, särskilt lämpliga. Det finns inga gränser för din egen smak och önskan om färgorientering med väggplattor och du har möjlighet att säkerställa en enhetlig väggyta med kakel, men också för dekorativa avbrott genom mönstrade eller färgade väggplattor och i området av korrigerat brickor för att besluta om en problemfri kombination av olika modeller i standardiserade storlekar.

Slutsats - väggplattor för universellt bruk

Wand-Fliesen

Vad som är vanligt i badrum och kök kan med en vägg av kakel kan också genereras i andra rum. Väggplattor finns i ett så varierat urval att de numera inte längre i första hand måste lämnas i fuktiga rum eller rum med behov av stänkskydd. Överallt där frekvent och intensiv rengöring krävs, inklusive i korridoren och ingången till huset, är väggplattor den perfekta kombinationen med golvplattor och imponerar med sina positiva egenskaper. På samma sätt kan kakel på kontor och väggar i mottagningsområden, i trappor och i industrihallar ge en fördel både visuellt och med sin funktion. Plattor är lätta att rengöra, kräver ingen särskild omsorg vid användning av rengöringsmedel och är smutsavvisande. Väggplattorna kan frigöras från yttre påverkan utan större ansträngning, missfärgas inte och är stabila. Det enda undantaget är väggplattor av natursten, som är lite mer komplexa att behandla och skiljer sig från glaserade plattor när det gäller motståndskraft mot rengöringsmedel. Men också natursten är inte så populär för väggplattor utan anledning. Stabiliteten och den visuella estetiken är två viktiga faktorer som gynnar beslutet för kakel av natursten för många människor och övertygar med golv- och väggplattor. Kakel på väggarna är praktiska, möjliggör en mångsidig orientering mot olika mönster och kan enkelt och permanent fästas på väggen. Så att väggplattor håller länge och ingen fukt kan tränga in mellan plattorna och själva väggen måste fogarna mellan väggplattorna putsas tätt och professionellt. Både i näringslivet och i den privata sektorn kan plattor användas för att sätta dekorativa accenter på väggen och praktisk, enkel och hygienisk rengöring är att föredra.