Hoppa till huvudinnehåll
Handla online i: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Köksplattor hygien ingår

När du väljer vägg- och golvbeläggningar i köket måste du tänka på hur mycket de används i köket. Inte bara estetik, utan också den praktiska användningen av golvet efterfrågas. I en miljö där det snabbt blir blött och smutsigt bör ytan kunna hänga med i enlighet därmed. Köksplattor är ett idealiskt alternativ.


Kakel finns i flera varianter, varvid det inte spelar någon roll vilka brickor som används var. I köket skyddar kökskakel inte bara golvet i form av golvplattor, utan också väggen i form av en kakelspegel från stänk av vatten och fett. Köksplattorna ska därför kunna tåla vatten och fläckar, särskilt oljefläckar. Följaktligen bör dessa plattor vara lätta att rengöra - plattorna på väggen ofta ännu oftare än golvplattorna. Köksplattorna används dock inte lika tungt som kakel som används utomhus, till exempel. Det är därför glaserade plattor vanligtvis används i köket, vars yta är okänslig för oljefläckar och fet smuts. Även torkade rester är inte en utmaning för de glasade köksplattorna. Golvplattorna behöver vanligtvis inte mer än vatten och eventuellt lite diskmedel för att uppnå en högglans.

BodenGolv, vägg, kakel, kök, köksspegel, Metro, Newyork , Stil, design


De glaserade plattorna är indelade i fem klasser baserat på stressen de utsätts för.

Den första klassen innehåller till exempel kakel, som hellre bara bör installeras som väggbeklädnader . Som golvplattor dock bara i rum där människor bara går barfota, till exempel i badrummet. Den femte klassen innehåller igen plattor som används när plattorna, vanligtvis golvplattor, utsätts för mycket hög till extrem belastning. Detta inkluderar rum där många människor går över golvplattorna varje dag, till exempel restauranger, och rum där golvplattorna är extremt stressade, till exempel garaget. Köksplattor, inte bara golvplattor , utan även väggplattor , till och med tillhör den näst sista klassen. Av denna anledning bör du se till att du väljer noggrant inte bara golvplattorna utan även köksplattor i allmänhet. Förutom korrekta köksplattor i allmänhet rekommenderas halkfria golvplattor.

Hygien ingår

Köksplattor imponerar inte bara med sitt attraktiva utseende och individuella användningsområden, de är också lätta att rengöra och erbjuder nödvändig hygien i köket. Golvplattor är robusta eftersom fett, vatten, matrester som faller och spillda vätskor inte kan orsaka skador. Daglig torkning skadar inte den förseglade ytan på köksplattor på något sätt.

Förutom glasade plattor används även obeglasade plattor, mestadels som golvplattor.

Deras ofglasade ytor kan inte lätt skadad, varför denna typ av golvplattor är väl lämpad för utomhusområden. Även om de anses vara robusta, bör man vara försiktig med dessa plattor som köksplattor. De tål nämligen inte olja och fettfläckar bra. Om du fortfarande insisterar på dessa plattor som köksplattor, bör du använda en impregnering för att skydda dina köksplattor ordentligt. Som köksplattor föredras de vanligtvis igen som golvplattor.

Metro brickor


När du väljer kökskakel är det inte bara den praktiska användningen som är viktig.

Utseendet på alla köksplattor, både vägg- och golvplattor, bidrar till kökets övergripande atmosfär. Rätt köksplattor kan få köket att se större eller ännu lättare ut. Kakelspegeln tar inte mycket plats i köket, men det kan hjälpa till att göra köket till ett riktigt konstverk. Tiden med tråkiga vita plattor som kakelspegel är ett minne blott. Mosaik som kakel spegel är ett sätt att göra köket unikt och modernt. Och golvplattor behöver inte matcha färgen på plattorna på väggen, som man ofta tror. Med färgglada mosaik kan golvplattor ge den nödvändiga ”lugnet” i rummet. Olika köksplattor kombinerade i ett kök ger liv åt köket.

Mosaikplattor och deras användning

Mosaikplattor är inte så väl lämpade för utformning av arbetsytor, eftersom smuts inte är lika lätt att ta bort som med större plattor på grund av det relativt höga fogytan. Om inte fogarna är specialtätade kan mosaikplattor också användas i arbetsområden. Mosaikplattor är lämpliga som väggplattor, golvplattor, men också som iögonfallande i badrum och som fasad för trappsocklar. Du kan limma mosaikplattor individuellt och låta din fantasi springa iväg när du utformar ditt bostadsutrymme. Du kan limma mosaikplattor som en komposit, men också i kombination med väggplattor och golvplattor. Köksplattor har inte bara en mycket lång tradition, de är också väldigt trendiga. Köksplattor kan användas som golvplattor, väggplattor eller mosaikplattor i alla områden.

golv, vägg, kakel, kök, köksspegel, tunnelbana, Nytt York, Style, design


Individuella köksplattor

Väggplattor och golvplattor kan användas individuellt som köksplattor. De kan erbjuda ett enhetligt utseende och därigenom sätta inredningen i förgrunden, eller de kan förses med mönster som verkliga konstverk, vilket skapar ett bestående intryck på betraktaren. Beroende på typ av kakel kan du använda dessa antingen som väggplattor eller golvplattor. På grund av deras okänslighet för vatten och fukt i allmänhet är kakel inte bara mycket efterfrågade som köksplattor, utan används också för lyxig badrumsdesign. Eftersom kakel enkelt kan skäras och justeras efter behov, är det ingen större ansträngning att limma kökskakel i uttag, anslutningar och vattenrör. Köksplattor, golvplattor, väggplattor och mosaikplattor kommer en gång att läggas och limmas och kommer att ge dig mycket nöje i decennier. Historiska fynd visar att köksplattor, golvplattor, väggplattor och mosaikplattor fortfarande kan bevaras perfekt även efter århundraden.

Bodengolv, vägg, kakel, kök, köksspegel, tunnelbana, Nytt York, Style, design


Köksplattor är helt fria från skadliga ämnen

På grund av sin glaserade yta är kakel helt matsäkra. De är därför idealiska för användning i kök, matplatser, badrum och hälsoavdelningar. Till skillnad från vissa andra levande material innehåller de inga föroreningar eller toxiner som kan passera in i organismen genom direkt kroppskontakt. Det är därför köksplattor, golvplattor, väggplattor och mosaikplattor är så populära bland allergiker och föräldrar med små barn. Du kan enkelt rengöra dina plattor och du kan vara säker på att dina plattor inte kommer att avge några skadliga ångor. Kakelplattor i kombination med indirekt uppvärmningsalternativ. På grund av deras värmebeständighet är köksplattor, golvplattor, väggplattor och mosaikplattor också lämpliga i vardagsrum som värms med golvvärme eller väggvärme. Om du vill temperera vardagsrum med dessa uppvärmningstekniker, var uppmärksam på respektive anteckning när du köper de valda köksplattorna, golvplattorna, väggplattorna och mosaikplattorna.

En investering som lönar sig

Att köpa köksplattor, golvplattor, väggplattor och mosaikplattor är alltid värt. Plattorna kommer att förbättra din livsmiljö i många år utan att visa några tecken på åldrande. Men om en kakel går sönder kan den snabbt bytas ut. Så köp inte bara det antal brickor du behöver, köp alltid ett antal ersättningsplattor.